Hvad skal sejlsporten gøre?


Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/fastsailers.dk/webblog/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524

Der har været talt og skrevet meget om emnet igennem de senere år. Mindre ungdomsårgange, stressede hverdage og det faktum at sejlsport er en udstyrssport hvor størrelsen på pengepungen bestemt ikke er uden betydning, har gjort at antallet af aktive kapsejlere har været faldende. Tag bare de glade dage i starten a 80’erne hvor man kunne gå tørskoet over Helsingør havn når der var Sjællandrundt. I dag er sejladsen af flere grunde bare en skygge af sig selv.

Jeg tror det er vigtigt at der startes en debat om hvad vi skal gøre med vores elskede sport. Måske er det ikke så underligt at udviklingen har taget den drejning den har. Hvis vi ser på sejlsporten som begreb så har den ikke udviklet sig meget de sidste 100 år. Sammenligner man sejlsport med andre mere populære sportsgrene så har tiden næsten stået stille. Jeg ved godt at sejlsport har udviklet sig ufatteligt meget hvad angår performance og er i dag optimeret til en grad som man tidligere ikke havde troede mulig. Jeg ved også godt at sporten har udviklet sig utroligt hvad angår materialer fysik og så videre, som gør at vi i dag sejler langt hurtigere og højere til vinden end nogen sinde.

Problemet er bare at selve konceptet ikke har udviklet sig. Sammenligner vi os med andre sportsgrene så er det åbenbart for en vær at det er svære og gøre sejlsport publikumsvenligt i forhold til håndboldt, fodbold osv. Det er dog efter min mening langt fra kun her problemet ligger, vil man appellere til masserne kræver det at man er publikums fotogen, underholdende og har et forståeligt budskab. Jeg tror ikke der er så mange der er uenige i, at et Finnjolle felt på et 25 min. langt opkryds ikke er så underholdende og se på, sammenlignet med og se en håndboldkamp. Det er ikke for og hænge specifikke bådklasser ud, men vi må gøre noget for og udvikle sporten. Både i håndboldt, basketball og ishockey, som ellers er sportsgrene, der både er action fyldte, underholdende og fotogene, har man indført ekstra foranstaltninger for og højne underholdningsværdien. Man spiller medrivende musik så snart bolden eller pucken ikke er i spil, men er med på side linjen og ser og høre alt hvad trænerne siger til spillerne og først og fremmest, vare en kamp ikke længere end man kan holde publikum fanget. Jeg foreslår ikke at man skal indføre musik mellem sejladserne eller sådan noget, men omvendt så behøver man måske heller ikke sejle 5 sømil ude fra kysten, på nogle baner der taget 1,5 time og gennemføre. Hvorfor ikke udvikle et system hvor man kunne sejle helt inde under land eller inde ved havnen, men korte action fyldte sejladser og først og fremmest med et point system som folk kan forstå. Det kan ikke nytte noget at publikum skal have en lommeregner med for og regne ud hvem der vinder. Der er mange parametre man kan skrue på for og højne underholdningsværdien og jeg tror også det vil blive sjovere og deltage.

 

Dette indlæg blev udgivet i kapsejlads, Sejlsport og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar