Forsøg med vakuum infusion


Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/fastsailers.dk/webblog/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524

Jeg er ved og gøre klar til og støbe dæk nr. 2. Jeg forestiller mig at jeg skal støbe dette dæk med vakuum infusion, en proces hvor man bruger vakuum til og “suge” epoxy igennem den tørre glasfiber. På denne måde opnår man det højest mulige koncentration af fibre i forhold til epoxy.

Fordelen ved denne støbemetode er at man ene mand kan ligge alt fiberen op og i ro og mag ligge peel ply, slanger vakuum membran og hvad der elleser skal bruges op i formen og gøre det hele klar, før man tilsætter epoxy. På denne måde har man alt den tid i verden der skal til for og forberede sig grundigt. Da vi støbte det første dæk med almindelig håndoplægning var det en kamp imod tiden for og nå og få sat vakuum på inden epoxyen begyndte og hærde.

For ikke og starte med og støbe et helt dæk, med risiko for og spilde en masse materialer har jeg valgt og støbe dørkspladerne til de små kockpits i sideskrogene først. Jeg har støbt dem i dæksformen for på den måde og få samme skridmønster som på dækket. Man ligger kort og godt alt sit materiale op i formen tørt uden epoxy, når alt væv og kærnemateriale ligger som det skal ligger man et stykke peel ply oven på og der efter et lag perforeret folie. Oven på folien ligger men et net (vacuum infusion mesh) til og fordele epoxyen ud over det emne du vil støbe. Derefter ligger du en spiral slange til og suge epoxyen ind igennem og oven på det hele ligger du vakuum membranen. Når alt er på plads startes pumpen og når membranen er helt tæt åbner man for fødeslangen og epoxyen bliver suget ind og fordeler sig ud over emnet. På denne måde får man kun lige den fornødne epoxy der skal bruges for og gennemvæde sit væv og man opnår der ved den højest mulige styrke til den lavest mulige vægt.

 

Dette indlæg blev udgivet i flerskrog og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar