Længe siden


Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/fastsailers.dk/webblog/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524

Det er ved og være meget længe siden jeg sidst har givet en opdatering på mit lille projekt. Vejret har gennem april og maj drillet lidt så jeg er ikke nået helt så langt som jeg havde håbet på, på nuværende tidspunkt. Når man ikke har en hal med varme og arbejde i har der været en del dage hvor epoxyen ikke rigtig har villet hærde, så når jeg eks. har spartlet har jeg skulle vente længe før jeg har kunne slibe og i den dur. Lige ledes har regnen drillet lidt. Epoxy og fugt er ikke den bedste cocktail hvis man gerne vil have et godt og stærkt resultat.

Nå men noget er der da sket. Kort fortalt er det nye skrog apteret muffer til beams er støbt i og dæk og skrog er limet sammen. Tilbage er og spartle limningen mellem skrog og dæk og monterer beslag.

Selve processen med og apterer og samle skroget her ikke været så svært som man måske kunne forestille sig. Det er klart at manglen på et rigtigt værksted har skabt visse udfordringer, så visse dele af arbejdet har taget længere tid end nødvendigt var. Eks. når man skal lime mufferne til beams fast i dækket eller man skal lime skrog og dæk sammen, så er det helt afgørende at man har nivileret hele båden ud så den står perfelt, eller bliver resultatet en skæv båd. Neden under kan ses et billede taget i min baghave efter skrog og dæk var limet sammen. Man skulle tro jeg havde haft målebåndet med da vi købte huset, for der kan lige stå en Formula 28 trimaran.

Foreløbig har det været udfordrende, men sjovt arbejde. Det har ikke været voldsomt vanskeligt eller værktøjskrævende, men som med alt ting så gør det rette udstyr arbejdet meget lettere. Mit håb er at flere vil kaste sig ud i linende projekter eller eventuelt at bygge helt fra bunden. Jeg går fortsat med overvejelser om og tilbyde trimaraner og katamaraner som byggesæt til rigtig fordelagtige priser. Et sådan projekt vil bestemt være et overkommeligt vinterprojekt for en entusiastisk besætning. Det, det primært kræver for og gennemfører sådan et projekt, ud over lysten er et sted og stå, er en vinkelsliber, stiksav, boremaskine div. slibemaskiner og forskellige bukke til og klodse det hele op på. Andre ville sikkert bruge mere forskelligt værktøj, men det er hvad jeg har klaret mig med under processen med og apterer og samle sideskroget.

Dette indlæg blev udgivet i flerskrog og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar